Netto Group voor 2020

Iedere club heeft zijn stille krachten. Mensen die je nooit ziet, maar die achter de schermen wel druk in de weer zijn om ervoor te zorgen dat Royal Antwerp FC groeit en bloeit. We zetten ze graag eens in de bloemetjes. Zoals de mensen van Netto Group bijvoorbeeld, die ervoor zorgen dat onze tribune 1 er kraaknet bij ligt. Maak kennis met Samir Messaoudi (29), de directeur bij Netto Group, die alles in goede banen leidt. 

Netto Group en RAFC hebben eigenlijk wel één en ander gemeen. Zo zijn we beiden familiebedrijven. De kleine Samir ging als kind nog mee met zijn vader. ‘Ons bedrijf bestaat inderdaad al meer dan dertig jaar’, vertelt hij hun verhaal. ‘Mijn vader is gestart als ramenwasser. Met zijn laddertje ging hij de ramen wassen. Vervolgens begon hij vrij snel met kantooronderhoud en het poetsen van de gemeenschappelijk delen. Intussen bieden wij een breed gamma aan van zeer algemene tot zeer specifieke schoonmaakopdrachten. Vanaf het begin mocht ik mee de werkvloer op. Maar ook daarna heb ik nog veel op de werkvloer gezeten om samen met mijn team te poetsen of de machines te bedienen. Je kan dus wel zeggen dat ik het terrein goed ken.’ 

Netto Group is een Brussels bedrijf, hoe zijn jullie dan toch bij RAFC uitgekomen?

Wij werken over heel België en wij werden aangesteld door Ghelamco met de bouw van tribune 1, want de opkuis van grote bouwwerken doen wij ook. We zijn echt heel erg fier dat we kunnen meewerken aan zo’n mooi project én dat we er van de eerste dag bij waren.

Is het leuk om in een voetbalstadion te werken?

‘Dat is heel intensief. De klant vraagt ook een zeker prestigeniveau, want het gaat om het imago. De mensen die hier komen moeten zich comfortabel voelen. Dus het stadion moet proper zijn en wij proberen daarbij mee te denken. Maar het is natuurlijk ook plezant én ik denk dat het stadion van Antwerp schoonmaken toch één van de mooiste referenties is die je kan hebben.

Wat was hier het moeilijkste?

‘De oplevering, om alles op tijd klaar te krijgen. Daarvoor werkten we samen met Ghelamco en we hebben er samen alles aan gedaan om te zorgen dat de tribune klaar was voor de eerste wedstrijd.’

Jij leerde het vak van je vader. Hoe was dat om met je vader samen te werken?

‘Dat heeft voor- en nadelen, want je brengt het werk mee naar huis. Maar we begrepen elkaar ook goed. Al had je toch ook een beetje die generatiekloof. Mijn papa wou het verder op zijn manier doen en ik wilde me ook bewijzen om het op mijn manier te doen. Papa’s zijn meestal ook strenger voor hun eigen kinderen. Maar hij heeft mij ook de vrijheid gegeven en daar ben ik hem dankbaar voor. 

Zie je een evolutie in jouw sector? Worden de klanten ook veeleisender?

‘Het belang aan netheid neemt toe. Propere kantoren geven een boost aan je personeel. Het is nu eenmaal niet aangenaam om te werken in een vuile omgeving. Daarom proberen wij ook mee te denken met onze klanten. Als wij een kantoor van 20.000 m² of 200 vierkante meter moeten poetsen, dan stellen wij een aangepast en gedetailleerd werkprogramma op om een kwalitatieve dienst te leveren aan een correcte prijs. 

Is het evident om personeel te vinden, want schoonmaken is toch een belastende job?

‘Ik heb lang zelf in het veld gestaan dus ik besef wat deze job inhoudt en hoe flexibel wij moeten zijn. Wij selecteren ons personeel en leiden hen op. Iedereen krijgt de kans om bij ons te werken maar moet dezelfde visie delen alsook dezelfde service willen geven die wij beloven aan onze klant.

Zo toon ik ‘op de werkvloer’ nog steeds aan ons personeel op welke punten er gelet moet worden. De houding waarin we moeten werken, hoe je iets van de grond opheft of hoe iemand zijn werkmateriaal moet vasthouden… dit om gezondheidsklachten te vermijden. Ergonomie is zeer belangrijk.

Net als ecologie trouwens. Een ander thema waarbij  wij als schoonmaakbedrijven rekening mee moeten houden. Daarbij denken we na met welke producten we werken en wat we bestellen. Hierbij proberen we het gebruik van plastiek te beperken en proberen we geen water te verspillen. Voor dat laatste bestaan bepaalde technieken voor die wij toepassen.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *